erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

JÓZSEF ATTILÁÉRT 2011

2022. november 26. - gond/ol/a

 

a JAK (József Attila Kör) is síkraszállt József Attila és szobra mellett, ill. előtt,  - felolvasták saját írásaikat...s ezt majd filmen is meg lehet nézni, egyelőre...pedig fotókon...

köztük lányom ( s férje) is:





 József Attila, hidd el, hogy nagyon szeretnek,

(lehet, hogy ezt lányom még tőlem örökölte...?)

u.i. folyton Józsefattilákat idéztem neki (is), úgyhogy ha rákérdeztem, na ki írta, nem volt nehéz kitalálnia... hogy (mindig) József Attila, mindenre József Attila..., de hát Makón ez nem is olyan nagy dolog... (itt nem is akarják elmozdítani egyik szobrát se, az állószobrát is csak visszavitték igazi helyére , a József Attila Gimnázium elé, hova járt ő is, s ahova megjósolta...(annak az utcának közelébe, amit szintén róla neveztek el,), a Varga Imre alkotta kalapos-szomorú pedig a József Attila Múzeum (Espersit háza)udvarában áll..., ahol sok időt eltöltött és lakott is... a jó makaiak körében)

De most Budapesten, a Parlamentnél zajlottak az események , a Dunánál...

 

 

aliz2. :: 2011. nov. 27. 1:02 :: 14 komment 
Kategóriák: 
irodalomkultúra :: Címkék: irodalomJÓZSEFlanyomszobor

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr417987882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása