erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

aki színésznek rendeltetett...

2021. augusztus 12. - gond/ol/a

 

elkezdődött a Marosmenti Konstantinápoly beszélgetéssorozat (7 lesz előreláthatóan, Páger-díjasokkal, a Városháza udvarán

 

 

már korán odamentem, most nem is kérték az oltási meg személyi ig-t (mit már hiányoltam) igaz, ez "ültetős" helyszin volt (egy új, érhetetlen fogalom - ha ültetős a rendezvény, nem kell igazolvány:)

le is ültem volna, de épp az előzetes riportot csinálták a későbbi szereplővel Csákányi Eszterrel, mire vége lett, épp "összefutottunk" és összemosolyogtunk, szinte ismerősként (hát én ismerem is, és állitólag neki is van családi szála Makón .azt hiszem szinpadon, élőben nem is láttam még, csak filmen,,, meg a dija étadásakor   -ban...annak is már 15 éve (ja, jut eszembe, egyszer láttam, karácsony előtt, egy csomó ajándékba vásárolt könyvvel az Irók boltjában!)

most Varga Márta beszélt vele, és régi ismerős felfedezettem Mező Józsi hegedült keretként, méghozzá Bachot(vele is összemosolyogtunk, de őt ismerem is!:)

 

 

...

szó volt a pandémia hátrányairól - előnyeiről...most egy darabra készül Csákányi Eszter...Amikor találkoztam Barisnykovval - izgalmas cimmel,,

 

 

 

persze szó esett Págerről is, akit a század egyik legnagyobb művészének tart, ki maximalista volt (akár ő . mint mondja nem kis öntudattal)  aki nem fáradt el, sőt friss a mai napig

(ez nekem is feltűnt, hogy mennyire avulhatatlan, kezdve a legkorábbi filmjeitől...! az érett öregkorig, talán a természetességének köszönhetően)

de beszélt a huncutságáról is...

 

 

.. Csákányi Esztert  3szor is eltanácsolták a felvételin, de makacsul  és elszántan ragaszkodott ahhoz hogy szinész lesz (mert - most is úgy érzi - erre rendeltetett) szinész apja Csákányi László se örült ennek kezdetben, később se dicsérgette szemben, de most pl felidézi egy kései riportját, amiben lánya felől kérdezték és akkor azt mondta? az Eszter? az jó! 

Kaposvár - szerencsés találkozás volt, meg Schilling, aztán szabadúszás és végül a "nagy találkozás" Mácsaival, előbb a Terápiában, majd az Örkény szinházban. aminek ma is tagja

Külön beszélt a Burgundi hercegnőjéről (M. egyik kedvencéről) amire én is emlékszem pedig csak egy közvetités volt..

 

 

alkata látszólag beskatulyázná, de a lényeg a szerep (akár a Sírály Arkagyinájaként... amivé át lehet lényegülni)

már annak, aki szinésznek rendeltetett...

és ő - minden arra mutat -igen

és szivvel-lélekkel egész életével az---

***

és végül volt még egy kis "szeretetvendégség" is!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr6716657214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása