erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

Szabó Irma is?!

2023. december 17. - gond/ol/a

 

 A gimnáziumban jó barátnők voltunk, de inkább csak az hozhatott össze bennünket, hogy neki se nekem se volt "igazi" barátom :)

okos, csendes lány volt, de azért velem elég beszédes

pl nagyon szeretett felvillanyozva beszélni rosszcsont, csodabogár öccséről, akit imádott (a sok testvére közül legjobban) A Dini igy , a Dini úgy...követni se lehetett...

Diniből hires ember lett, remek karnagy...(már a gyerekei is a nyomában) Ma is jön koncertet adni..persze ott a helyem...

a napokban a honismeret kör karácsonyi összejövetelén eszembe jutott Irma, akiről kevés hirünk van/volt, tán csak egyszer jött érettségi találkozóra is...Úgy emlékszem nem vették fel oda , ahol szeretett volna továbbtanulni, (hiába tanult kiválóan! emlékszem feleleteire, mint a vizfolyás...még levegőt se nagyon vett)(apja református pap volt, rossz származásnak számitott az akkoriban) , csak valami kényszer mezőgazdasági? szakot végzett emiatt...Bécsbe ment férjhez egy nála jóval idősebb emberhez . S mikor ő meghalt, Irma haza költözött, de nem Makóra, nem is Pestre, hanem tán Ceglédre. Később azt halottam, hogy Alzheimer kóros(?)

itt tartok, mikor rákérdezek a honismereti körön S. Pista osztály társamtól, hogy mit tud róla

talán(?) meghalt, rákérdezek, megerősit, de bizonytalanul

ennek kapcsán jut eszembe s mondom lányomnak az esti telefonba,   megrendülve, ahogy tapasztalja rajtam

hogy az emberek csak úgy eltűnnek (az életünkből meg mindenhonnan) szinte eliminálódnak..volt s nincs (mintha sose lettek volna(?)

ő erre azt javasolja, hogy addig hivjam őket telefonon, mig lehet

(no meg mig én telefonálhatpk, mert én se vagyok kivétel)

..na és akinek nincs meg a telefonszáma?!!!

 

hirtelen nem találok más képet, itt srégen fölöttem áll Irma ezen az osztályképen a gimiudvarban, fehér gallérban..viszonylag jól láthatón

 


majd még teszek fel képet, ha előbukkan...

 

(mi marad belőlünk, az emlékeken kivül?...)

találtam jobb kéet, nagyobbat, ez 61 május, ballagás előtt, kirándultunk a Maros partra, osztályfőnökünkkel egyetemben. Itt én állva kapaszkodok a drótkerítésbe, Irma viszont térdelve :):

 



 

 

gimi kirándulás 1961


 

nem is merem összeszámolni azokat akik elmentek...

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr3318282705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása