erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

csöndvágy, honvágy

2016. szeptember 05. - gond/ol/a

újabban szeretem a csöndet

ilyenkor jobban hallom magamat

 

a kinti zajok elborítanak

jó hazatérni

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr311676979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2016.09.06. 10:40:07

És ezek a zajok egyre hangosabbak, egyre irritálóbbak. Volt idő, amikor ünnepnap csak gyalog volt szabad közlekedni az utcákon, lóháton a patkózaj miatt nem. De volt kitiltva mindennemű kerekeken guruló jármű Rómából is, amikor még nem fedezték föl a gumit és a gumikerekeket. Ma engem másmilyen "zajok" zavarnak, áradnak a köztévéből és a közrádióból, hivatalos szónoklatokból, sokszor és egyre többször már a leírt szavak is sértők, habár nem fül, hanem értelemsértők, olvashatók hírportálokon és a hozzájuk fűzött kommentekben is. Eljött visszahúzódás, a hallgatás ideje? Pedig : "De böjt s jámborság néked mint a pélva, / mert vétkesek közt cinkos aki néma."

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2016.09.06. 11:47:51

@Drizari: sőt.. már az otthonomban is... pl a felső szomszédéktól, az utcáról is le- beszűrődik ... a tévének, rádiónak az az előnye megvan , hogy ki lehet kapcsolni!:) igen, úgy látszik, a "passziv rezisztenciá"ba sűllyedés újra időszerű lenne?De mi már ezt iyen történelmi kataklizmák után nem engedhetjük. (közemberként se) magunknak zavartalanul..... igy is hányszor eszembe jut (Babitson túl is), hogy "mért hagytuk hogy igy legyen"... mért hagyjuk!

Drizari 2016.09.06. 14:33:50

@gond/ol/a: Gondoltál már rá, hogy a volt lakóházatok elé lerakatsz édesapádra emlékezve egy botlatókövet?

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2016.09.06. 21:03:12

@Drizari: megfordult a fejemben,de elvetettem... pá budapesti volt, nem makói, csak idehelyezték a biróságra, igaz innen hivták be munkaszolgálatra..( ellenben a budapesti Dohány utcai templom udvarán álló fának (Varga IMre műve) egy levelére lehet, hogy rávésetném a nevét - ha még lehet, a makói mártiremléktáblába is be van vésve a neve, és elküldteem a Jad Vasembe is...a lapját, ott is örződik az emléke) A botlatókövek számomra nem a legmegfeleőbb emlékeztetések.... (ne taposssák) Akarok egy könyvet róla, tőle... a tanulmányait, dokumentumokat, s amiket irtunk, irtak róla... Ez fontos lenne! Már "csak" megszerkeszteni kell szinte.

Drizari 2016.09.07. 06:05:41

@gond/ol/a: Megértem. Cselekedj meglátásod szerint.
süti beállítások módosítása