erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

tartalmas honismereti körön

2023. február 26. - gond/ol/a

 igazán tartalmasak ezek a honismereti körök havonta, ami Pálné Szabó Zsuzsát egykori kollegámat dicséri!

 

 

mindig van vagy három téma, előadókkal (persze ő, mint egykori történelemtanár mindig bennük van) 

most a Latabár-dinasztiával....

 

filmvetitéssel most meg egy mozgó kiállitással is/

le a kalappal

ott is vagyok mindegyiken, félig passzivan (most ugyan elkezdtem hozzászólni a Latyiról, de abbahagytam a ferencfalvi hölgyek érdektelen másról beszélése miatt, node majd írásban közlöm a Hiradóba, és akkor az olvassa el csak aki akarja, szerintem érdekes személyes élményeim voltak, s még hozzá kikeresem azt az 53-as ellenörző könyvet is, amiben engedélyt kérek az ignőtől (brrr), hogy anyámmal megnézhessem  a kultúrházi Latabár-estet - 10 évesen (mint most az unokám...vajon láthat-e most ő hasonlót?!) (más divatok vannak, Latyi meg csak egy volt...egyszerí)

 

nos , a Latabár dinasztián kívül szó volt

az első magyar nyelvű szinjátszás megteremtőjéről Kelemen Lászlóról, kiállitással

 

 

(mint utóbb kiderült egy régi tanitványom fia előadásában !O)

 

és egy érdekes 44-es (Ausztriába menekülési)naplóról is szó esdett, mint kiderült ismerősök ők is, az előadó Tamasy Aladár anyukája Hangai Etelka,

 

 

 és az ő testvére volt az a Hangai Juliska, aki Magdi néniéknél szinte mindenes segitő (majdhogynem családtag) volt, imádták! én is emlékszem rá, törékeny, mosolygós nénike volt! Majd hoz róla képet az unokaöccse, addig meg legyen itt az ő esküvői képe a naplóból, ami meg is jelent 2019ben a Múzeumi Füzetekben:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr8818058578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása