erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

TOBZÓDÁS 2011

2022. október 02. - gond/ol/a

 

délre bemegyek Szegedre, a pályaudvarra, az IC-hez, amin lányom jön, PHD zárószigorlatát letenni, az alma mater(ünk)ig elkisérem...

megebédelek, és kirakatokat, boltokat nézegetek, a régi nóta, hogy az egyetlen hely, ahonnan elégedetten jöhetek ki, s zsákmánnyal, az a könyvesbolt, most 2 példánnyal is, egy könyvet keresek,amit még az Irók boltjában láttam, de nehéz volt a cuccom, igy ott hagytam, s csak igy tudom körülirni, hogy annak a jungiánus szerzőnek az újabb könyve, aki az élet második felét irta,de meg is lett: Ami igazán fontos..., de még előbb a kezemügyébe akadt egy könyv, amit nem tudtam letenni: Kertész Imre legújabbja, feljegyzései 2001-2003 közt (mentés másként - akkoriban kezdett laptoppal dolgozni) letehetetlen, leülök a Szechenyi térre olvasni, majd át a Klauzál téri  Acapellába - immár törzshelyemre - kis kávét kérek , maximális cukorral, hoz is a pincér pótlólag vagy 5 darabot még (kis túlzás, 3 is elég lett) és mellé olvasom Kertészt, kell-e nagyobb boldogság egy-egy jó könyvnél, kell-e jobb társaság egy Kertész Imrénél..

 

A Kárász utcán tekintetem felemeli valami...

 

 



 

Gulácsi képtárban új Szeged fotóalbumot lapozgatok, amikor megszólal a mobil, lányom leszigorlatozott (3) 5-ösre

Végre megebédel, és közben telefonálgat...

 


 



 



 

Aztán átmegyünk a Milleneumi kávéházba a Szegedeffekt bemutatójára,

 

ahol fel is olvas...,








 



a terem zsúfolásig... Gratulációk...

A zsinagógába már nem megyünk el a Ghymes koncertre, ellenben haza...

-------

A Szegedeffekt bemutatóról beszámolt, s fotókat közölt,a Szeged ma (érthetetlen, de három fotón is rajta vagyok a nézők-olvasók közt, talán mert egy asztalnál ültem a fotósokkal? a könyvet is tőlem kérték el a fotózáshoz - cserébe szivesebben láttam volna felolvasó lányom fotóját,pl.,  de úgy látszik azok a képek nem sikerültek - csupa közönség... a fotókon (ill, köztük elvétve egy-két iró-költő, viszont látszik, hogy sokan voltunk...:

http://szegedma.hu/hir/szeged/2011/09/szeged-ahogy-az-irok-latjak-fotok.html

http://szegedma.hu/hir/szeged/2011/09/emlekek-szegedrol-egy-kotetbe-gyujtve.html

http://www.vmmi.org/index.php?ShowObject=hir&id=1339

http://irodalmijelen.hu/node/11546

(Bene Zoltán: Elég markánsan megjelennek a kritikus megjegyzések, ha például Turi Tímea Tranzitváros című írását, vagy a Kiss László Megérkezés című kisprózáját nézzük.)

https://www.youtube.com/watch?v=TztYaPVQMaY&feature=player_embedded aliz2. :: 2011. szept. 27. 23:28 :: 5 komment 
Kategóriák: 
naplószerűségirodalomkultúra :: Címkék: esemenyirodalomkonyvlanyomSZEGED


A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr6117944874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása