erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

emlékforgácsok Aniról 4,r. egy régi fotóról

2020. január 06. - gond/ol/a

 éve  (2013)  egy régi (1964-es)fotó mellé




Ani: Köszönöm Julika, hogy feltetted ezt a képet a facebook oldalamra. Ez a kép mindennél élesebben szól a régi barátságunkról és összetartozásunkról.

Én: boldog idők ! (?) utólag mindenképp annak tűnnek!!!

Ani: Igen, úgy tűnik, s én még emelt fővel, diadalmasan tekintek a jövőbe. Te egy kissé lehajtod a fejed és visszafogottabban mosolyogsz, Zsuzsi pedig a tekintetével valamit lentebb kutat. Talán csak azt, hogy egyszerre lépjünk? De számomra ez egy nagyon fontos kép marad.


Én: csoda, hogy mosolygok, a legtöbb egyetemista képemen durcáskodok vagy világfájdalmaskodok egzisztencialista módra... ez a kép tényleg, nekem is egyre többet mond  rólunk... és arról az időről (amit most elég hamisan értelmeznek körülöttünk, nem?!)

 

Ani: igen, én is úgy gondolom, hogy nagyon sok mindent hamisan átértelmeznek arról a korról olyan emberek, akiknek nincs közvetlen tapasztalatuk arról, mit is jelentett akkor élni és tanulni. Nem véletlen, hogy az egzisztencializmusról írsz. Magam is .- bár sok mindent ""természetesnek" vettem a külvilág történéseiből, de a belső szellemi világomat az egzisztencialista filozófia akkori kultuszában találtam meg. Azt is mondhatnám, hogy egyszerre két világban éltem.


Én: emlékszem... valóban!!  :)




  •  

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr8115395960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása