erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

a szabadkai zsinagóga

2019. november 03. - gond/ol/a

 

olyan gyönyörű, hogy nem is tudom mit írjak ide, milyen képeket válasszak (egész benttartózkodásunk alatt fotóztam a rossz kis mobilommal, persze nem adta vissza az igazi színeket... bár meg kell jegyezzem, zavarbahozó is volt : az ablakok magyar nemzeti motivumainak élénksége, az egész zsinagógát átható világossal, aranyozással, nem is volt összhangban,  fel is támadt bennem a gyanú, hogy a mostani rekonstrukciónál valamit eltéveszthettek, mindegy, gyönyörű, és jó, hogy van, még ha elsősorban mint turista látványosság, de azért a nagy ünnepeket itt tartják, százvalahányan!(?) (de itt is elhangzott az idegenvezető szájából, hogy többezren voltak, (voltak!) és valójában ők virágoztatták fel a várost!)

pár kép tényleg csak mutatóban:




 

 

 


u.i. arról most nem írok, hogy azt hittem hogy a dédszüleim itt esküdtek , de hát csak mintegy 50 évre rá épült ez a templom,s az aranylakodalmukat az ennél egy évvel később felépülő szegedi zsinagógában tartották)

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr1115284406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása