erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

emlékezni jó

2022. december 08. - gond/ol/a

 K.M. felirta a fb-ra, hogy az m5-ön Fellini film megy! Nosza azonnal átkapcsoltam, még csak 10 percet késtem, s ráadásul ismeretlen volt számomra a film...A hold hangja , és ragyogó...a főszereplő, a habókos és tüneményes költő, ki végig csetlik-botlik a filmben mélységeket-magasságokat, valóságot-képzeletet bebolyongva... az Élet szépből ismert arc ! (Roberto Benigni) (A film Ermanno Cavazzoni "A tébolyultak költeménye" c. regényéből készült)

 

 

A filmben el is hangzottak megjegyzendő költői mondatok is , pl ez:

Milyen jó emlékezni, jobb mint élni...

és ez nagyon egybevágott a Dunán közben már elkezdődött filmmel (de az ember nem lehet egyszerre két helyen) ez a film már jócskán elkezdődött, sajnos,,, Régi ismerős Glenda Jackson (soványan, s megöregedve) játszott bravúros szélsőséggel egy Alzheimerrel (és lányával) küzdő nőt, kinek az emlékezete persze ki-kihagyott, de bravúrosan tudott mégis csak rájönni egy 70 évvel ezelőtti bűntényre, nővére eltűnésére(megölésére) egy most eltűnt barátnője (Elisabeth) kapcsán...

De hát végül is mindannyian "eltűnünk", ki igy , ki úgy , ki korán, ki későn...ki természetesen, ki nem

ezt sugallta a zárókép... a barátnője  toráról az üres utcára kiosonó nő képében....félúton az eltűnés felé...

mikor már nincs is mire emlékezni...(?)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr9617997686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása