erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

SORSUNK KÖNYVE 2009

2022. november 07. - gond/ol/a

 


 

megint megjelent egy Müller Péter könyv, amit tétovázás nélkül megvettem. (Az előző irásai és a hiteles lénye a garancia)

meg a témája; mintha mindig is ehhez a könyvhöz készült volna, de ezt csak 73 évesen írhatta meg - mint mondja

a gondviselésről, azaz sorsról ír, arról, hogy igazán csak utólag tudhatjuk meg hogy mindennek jelentősége volt, ami megesett velünk életünk folyamán, csak ezt a jelentőséget mindig utólag tudhatjuk meg, ha már éltünk egy jósort...

minden a végén derül ki... (ezt már én is kezdem tapasztalni... hogy kezd összeállni a sorsom - az "életem képe"..., hogy "elestvéledtem"...)

és olvasás közben nem is lehet nem gondolni a saját sorsunkra, hiszen szinte társszerzőnek de legalábbis beszélgetőtársnak tekinti Müller a mindenkori olvasóját, "beszélgetőkönyvet"ír..., megszólít, és nem is lehet nem párbeszédbe elegyedni vele,

s még olyan is  van, amikor az ő felvetése indít el egy olyan válaszfolyamatot, gondolatsort bennünk, aminek a végeredménye számunkra is meglepő lesz... (tegnap lefekvés előtt olvastam, s  a mai ébredési gondolatom annyira meglepett, hogy még egyet aludni akarok rá, mielőtt megírom..., ha megírom..., de az is lehet , hogy még várok vele, vagy  7 évet...)

 

aliz2. :: 2009. nov. 7. 23:01 :: 5 komment :: Címkék: konyv

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr4517972568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása