erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

VÁROSNAP(OK) 2011

2022. május 08. - gond/ol/a

már tegnap elkezdődtek a városnapi események (úgyhogy többes számot kellene használni inkább: városnapok) - máshol kellett lennem, a fővárosban, de a tegnapi esemény egy (s maradandó)  nyomát már délelőtt megtaláltam, a Hagymaház falán, a Hild-érem emléktábláját! (tavaly kapta a város a dijat, akkor irtam is róla frissiben*- de milyen jó, hogy most előttünk lehet ez a szép tábla, emlékeztetve rá, hogy szép városban lakunk, és ezt el is ismerik a hozzáértő épitészek.  (tegnap az ünnepi testületi ülésen előadásokat is tartottak erről. ("Makó város épitészetének múltja , jelen , jövője - Makó nagy múlt- nagy kihivások. Novák István Ybl dijas épitész tartotta , és szó volt Makó kertművészetéről is az ugyancsak Ybl dijas Török Péter előadásában. (mert hogy az épületek mellett a növényzet is épiti-szépiti városunkat, mint tudjuk, látjuk, tapasztaljuk, szagoljuk...

 

Ez nem mindennapi utcakép

 

a gyerekek itt sincsenek mindennap népviseletbe öltözve, valószinű szereplésükre vártak, de e  látvány  megkapott, mindenesetre.

 

 

 

 



 

Délután a Koronában Monspart Saroltával találkozhattunk, az egészséges életmódról beszélt, főleg a mozgás fontosságáról, egy munkatársa meg is mozgatta -65-ön fölül joggal - recsegő-ropogó tagjainkat, ülőgimnasztikával. Jólesett! 

 



 

 

aztán, a rövid előadás után gyalogtúrára indultunk, körbe a városba, és csipőporckopás(om) ide vagy oda, bizony végigcsináltam!

 

 



Ott volt a jó példa előttem...

 

szószerint (meg mellettem is, jónéhány nyugdíjas) - megnéztük  az új buszpályaudvart, az épülő fürdőt, (jól halad!), meg az általános iskola új épületét a Hold utcán, aztán a mi utcánkon keresztül vissza (én a biciklimért - mert azért inkább azzal "járok", de Monspart Sarolta szerint az is nagyon jó sport!) -

 



Ja, és meggyőződhettünk róla útközben, hogy megérdemelt a Hild-díj!!!

 

 

*http://lineas.freeblog.hu/archives/2010/05/24/Hild-dij_Maknak/

 

aliz2. :: 2011. máj. 7. 23:18 :: még nincsenek kommentek 
Kategóriák: 
ünnep :: Címkék: esemenyKoronaMAKÓ

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr1617826565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása