erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

egy régi interjú

2020. február 29. - gond/ol/a

 

hallgatom ezt a régi, vagy 25 éves, interjút. Mélykúti beszél Beck Judittal Radnótiról s forog a gyomrom. Eleve ennek a Becknek olyan ellenszenves a dikciója, minden harmadik szava "intenziv" (persze ez a kapcsolatukra is vonatkoztatva), és a tény hogy végül is úgy hagyta el Radnótit, hogy megrémült attól a levéltől, melyben a munkatáborból Radnóti azt irta, hogy tőle búcsúzott el igazán, nem is Fannitól, ellenben Fanni azt monta Radnótinak, hogy az új férj (Major)  miatt került sor a szakitásra, hagyta el a a "múzsa", mit ő mármint Fanni nem is vett jó néven (hiszi a piszi), (Becknek meg kellett mindig egy férj, hogy eltartsa,. ő mondta!) viszont Radnóti könnyen fogadta az "elhagyást", hiszen emlékezzünk csak " Fanni várna szőkén a rőt sövény előtt".....(Judit nevét meg le se irta egy versében sem)


aztán meghallgattam Ungvári kifakadását, Fanni halála után, hogy miért is nem tekinti az egész nemzet a halottjának (minthogy az EMMI cáfolta azt a balahirt miszerint saját halottjának tekinti:( ezt a 103 éves asszonyt, ezt a hallgatásában is hőst, fel volt háborodva, szobrot érdemelne- mondta Szerintem is...

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr9715496584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása