erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

egy pál utcai halálára

2019. szeptember 15. - gond/ol/a

 

igen, fenntartom, aki úgy meg tudta rendezni, feltétlenül megérdemli a pál utcai rangot, meg a padlást, meg a képzelt riportot stb...( jóestét nyár, jó estét szerelem, kőmíves kelemen, fekete péter, szent istván körút 14 stb.,) , kortársam volt, (olyannyira hogy ugyanabban az évben , hónapban születtünk) zűrös idők fia, nem csoda ha eltévedt, de a színpadon soha.S megfizetett (pontosan nem is tudjuk , miért , mert a maga oldalát örökre elhallgatta) 2017-ben szexualis zaklatással vádolták, ezzel megtört, most már nyugodtan (vagy inkább nyugtalanul) mondhatjuk megtört a pályája, sőt vége is lett,,, már betegen, vidéken rendezett egy Tartuffet: láttam a Népszavában egy képét felismerhetetlenül,, lefogyott, meggyötrődött.




én a rendezéseire emlékszem, és köszönöm neki!


(a többi meg nem is tartozik rám)

*****

egy nyilatkozatából idézek a Pál utcai fiúk bemutatója előtt:

":" a szemünk láttára válik olyan emberekből hős, akikről soha nem gondoltuk volna, hogy hősök, ÉS SAJNOS A SZEMÜNK LÁTTÁRA BUKIK EL AZ, AKITŐL NEM VÁRTUK, HOGY ELBUKJON"  (kiemelés tőlem)


Grecsó meg  igy búcsúzott tőle"....féltem. Ettől. Hogy későn mennek Nemecsekért a fiúk. Isten veled, Laci, vagy ahogy generációknak megmaradsz, Tanár úr." (elment valaki a Pál utcából)

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr1515069594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

littke 2019.09.16. 22:03:57

Sikeres emberek, Marton is egyike azoknak, olyan viselkedest engednek maguknak meg, ami a mai vilagban nem lesz elnezve ha kiderul. Erre szamtalan pelda van, es nem csak a szinhazi vagy a film vilagban. Placido Domingo a legujabb pelda.
süti beállítások módosítása