erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

Radnótiék a Radnóti gimi előtt

2019. március 07. - gond/ol/a

igen, igen, számolom a métereket, hogy ne kelljen megtennem egy fölösleges lépést se... prózában is.Már célirányosan megyek csak arra az egy helyre, ahova, ha Szegedre megyek pl. most az Ifjúsági Házba Grecsó könyvbemutatójára, s csak azért kicsit előbb hogy biztos legyen jegyem, minthogy nem lehet félretetetni(mint kiderült digitális "lepedő", nyomtatva)

 

De így maradt kis időm, és a Radnóti gimi pár lépés csak az IH-tól, máskor Szegednek nem ezen a környékén vagyok, így átbattyogtam, hogy végre megtekintsem Radnótiékat, mármint a szobrukat, a gimi előtt (fotókat már sokat is láttam a szoborról)

 

de azért így megdöbbentőbb volt a maga hirtelen valóságában, ahogy előbukkantak a gimi szinte közvetlen bejáratánál





közelebb megyek



valami zavar ebben a szoborban, az üzenete, a kettőjük kapcsolatáról szóló, valami disszonáns....




most azt hagyjuk, hogy nem is hasonlít rájuk, de a kapcsolatuk se ilyen jellegű volt


Fanni ragaszkodó odabújása mégcsak hagyján, hiteles, node Radnóti szinte  elutasítón hátatforditó gesztusa, arcán a máshova (költészetére becsvággyal) gondoló önelégültség? nem tudok mit kezdeni ezzel


inkább hátulról nézem   őket, ott a kabátjaik legalább egyesülnek...


és Radnóti is félkarral átöleli Fannit

***

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr7514675806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása