erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

meghalt egy legenda

2018. július 26. - gond/ol/a

a Szepesi...

aki úgy tudott futballmérkőzést közvetíteni, hogy az önmagában hazafias tett volt

emlékszem a híres londoni 6:3-as közvetítését, anyu munkahelyén egyetlen rádió köré gyűlve, szinte ráborulva izgultuk végig..a közvetítése nyomán...

aztán meg "jöttek a csehszlovákok"

felejthetetlen a lelkes hanghordozása

ma is fülemben van:

...lő, góóóóóóóól!



(egyszer a nagybátyám Olaszországból vele küldetett 4 m ruhaselymet, rajta volt a csomagon a neve , címe... nem is tudom , megköszöntük-e a közreműködését... meg egy közös levlapra is írt tán üdvözletet korábban...még Olaszországban)

(a nagybátyám megragadott mindig minden alkalmat, ha magyarokkal találkozhatott és beszélhetett,, és üzent,, így egyszer Rodolfoval is,...egy sötétkék kabátot)

épp ma gondoltam rá, hogy már 107 éves lenne...hogy telik az idő

Szepesi meg 96 éves volt....

sajnos meghurcolták, megtépázták a hírnevét élete vége felé, megvádolták azzal hogy ügynök volt (az övtenes-hatvanas években) ,,(valószínű, hogy így is történt, nem kerülhette el a beszervezését..az ő beosztásában)...de nem árthatott senkinek, A habitusa kedves, és segítőkész volt...

legyen áldás az emléke

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr3814142959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása