erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

leütöttek a biciklimről

2017. szeptember 02. - gond/ol/a

igen, a kerékpárúton, szabályosan azaz épphogy szabálytalanul belémhajtottak egy tankszerű biciklivel egy tankvezető asszonyság, aki meg se moccant, csak hajtott át rajtam, félrelökve az útjából,miközben én lerepültem, oldalra, és neki csapódtam a pár centire levő  vakolatlan ház falának, bár előbb végigcsúszva a járdán tenyértől könyékig felhorzsolva a jobb karom, meg a térdtől a lábam, a fejbecsapódás a falba később jött., de a púp szinte azonnal kiugrott...még konstatáltam is, hogy natessék, még ez is... a fejem (mindig azt féltem a legjobban)

 

"elláttam magam," volt otthon betadin, steril géz stb... otthon kiderült, hogy  a horzsolás vérzik is eléggé, meg cementtől és egyéb utcai hordalékoktól tisztitásra szorul, meg kékül és dagad

 

a körzeti rendelő épp már bezárt, (a sebészet pláne), mikor visszamentem a tett helyszinéhez  is közel, az asszisztensnő épp jött már ki, s  a sürgősségit javasolta,(tetanusz?, agyrázkódás kizárása),  de én beértem az ügyelettel (bár az ügyeletről is előbb a sürgősségire akart küldeni az ottani asszisztens - de- az orvossal megbeszéltem, meghallgatott, megszemlélt,megnyugtattam magam vele..


szerinte is jól elláttam a sebet, csak még a csuklóm körüli géz fölött is a karom jódozzam be,

mondjuk a vérnyomásom  meg pulzusom sose látott magasságokba szökkent...

úgyhogy azt méricskélhetem, de itthon, nyugiban, meg vehetek be plusz egy nebivololt,  (de ez nem közvetlenül a baleset folyománya)

és végleg, legalább is ez alkalommal - télen kétszer is, elég volt - megúsztam a sürgősségit (remélem okkal)


---------------------,

hogy jöttem oda,  gyalog? kérdezte az orvos az ügyeleten, kifelé menet

dehogy is, mondom. biciklivel,csak most jobban vigyázok, hogy el ne üssenek.

(na de hogy, ha ez hátulról, orvul történik?!)

............................

u.i. lefotóztam még kötözés előtt a sérülésem, de inkább mindenkit megkímélek a véres látványtól)

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr7612797924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2017.09.03. 06:22:44

Cserbenhagyással súlyosbított ráfutásos karambol áldozata lettél? Szerencsére az eséstől nem tört csontod.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2017.09.03. 10:44:19

Igy történt! :( fura módon csontritkulásom ellenére, a csontjaim nem szoktak törni, (legfeljebb a lábujjam), de egyéb iránt érzékenyen reagálok (a bőröm, az erek, stb) - nameg a fejem, nem szeretem beütni (pláne lendületből téglafalba) de elég gyakran előrfordul:( (most is ez lett a záróakkord)
süti beállítások módosítása