erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

nyarak

2017. július 25. - gond/ol/a

habzsoltam a nyarakat

jutott eszembe a biciklim tetején, azzal együtt, hogy bár még meleg van, de hidegülést jósolnak az időtudor meteorológusok. és mintha ennek örülnék is most, mármint a remélhető enyhülésnek.

holott, annak idején, fiatalon:

habzsoltam a nyarakat

gyűjtöttem a napos napokat, mert azokat mindig a Maros parti strandon tölthettem, és töltöttem is. számozva be is irtam a naptáraimba...

mi változott?

hát nem a nyár

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr8512690577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2017.07.26. 07:51:52

De, változott a nyár. Először 1986-ban vettem észre a Keletinél, a Baross téren. A volánon tartott napsütötte meztelen bal karomon szúró fájdalmat éreztem. Ahogy fordultam a Kerepesi út felé és árnyékba került a bal karom, megszűnt a szúró érzés. Első gondolatom Csernobil volt. A következő év nyarán ismét éreztem autóvezetés közben, ha a meztelen bal karomra rásütött a Nap. A későbbi évek valamelyikénél kezdték el mondani a meteorológusok, hogy az erős UV sugárzás miatt kerüljük a tartós idejű napozást 9-15 óra között. És akkortól kezdték emlegetni az ózonréteg ritkulását, és az Ausztrália fölötti ózonlyukat.
Ja, hogy közben idősödtem is? :)

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2017.07.26. 08:30:37

@Drizari: igen, lehet, hogy változott a nyár is, de én sokkal többet! pl manapsg fiatalon se mernék annyit napozni (az UV sugarak miatt)
süti beállítások módosítása