erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

halvány, csonka nőnap

2016. március 10. - gond/ol/a


(kis utómagyarázat)...a tulipánt az étteremben kaptam a menűm kifizetése után a kasszánál dolgozó NŐtől, megköszöntem, azzal a nagyszerű kis konccerttel együtt, amit a terem másik részében , egy magukat ünneplő NŐegyletnek adtak, nagyon teehetséges , zeneiskolás LÁNYOK, kedves tanárNŐjükkel...  már annyira sikerült az egyenjogsúság, hogy még az ünneplésünket is megoldjuk magunk... hát.......éljenek a nők! éljünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr958460458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2016.03.10. 14:27:43

Talán egy férfi volt az ünneplés és a virág átadásának kitalálója.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2016.03.10. 14:36:45

@CsipkeRózsa: ó igen. ők a "szellem", mi a gyakorlat... (de úgy rémlett, az - amúgy mindig kedves és udvarias és figyelmes - étteremigazgató átnyujtott nekik valami italfélét...

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2016.03.10. 14:45:25

@CsipkeRózsa: egyébként emlékszem, az iskolában, mindig a fiúk lepték meg a lányosztálytársaikat (meg az osztályfőnöknőjüket is) ! :), és a férfikollegák a nőkollegákat... de hát azóta nyilván előre lépett a nőemancipáció... (ahogy utaltam rá a posztban)
(annak azért örültem, hogy lányom a férjétől és kisfiától is kapott virágot a "boldog nőnap" mellé. (annak meg még inkább hogy 3 éves unokám gyakran kérdeei és magától, az épp házimunkát (is) végző anyjától, hogy "segithetek"?!

CsipkeRózsa 2016.03.10. 16:59:58

@gond/ol/a:
a munkahelyeken a munkatársakon kívül a vállalatok is megajándékozták a női dolgozókat.

A rendszerváltozás után a Nőnap ünneplése megszűnt, mintha politikai ünnep lett volna.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2016.03.10. 19:02:02

mindig is az volt bizonyos értelemben, sőt: "nemzeközi nőnap" -csak ma értünk - helytelenül - pártpolitikát a politikán, a párt-ra téve a hangsúlyt. elég baj!
süti beállítások módosítása