erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

SZÜRKÜLVE 2009

2022. október 08. - gond/ol/a

 

 Azon gondolkodom ezeket a legutóbbi fotóimat nézve, hogy az egyre jobban őszülő hajam csupán tapintatos külső jelzése a z "elszürkülésnek"?

........


 

 



 

ja, és egy vidámabb hir, most látom, közben felkerült a literára lányom újabb - és persze, egyáltalán nem szürke! - bejegyzése: (bár már ő is kezd panaszkodni, holmi 2.! őszhajszálra...*)

http://www.litera.hu/netnaplo/nincs-tobbe-magany

NINCS TÖBBÉ MAGÁNY!

 



 

2009 október 7. - Turi Tímea

 


 

"Szóval az írni vagy élni párharcában ma az írni áll nyerésre: nyugodt napom volt, amit szeretek, de kérdés, vajon szereti-e ezt a napló?" - Turi Tímea netnaplója majd válaszol a kérdésre. "

......

*

"A fürdőszobatükörben aztán észreveszem a második ősz hajszálamat, a természet pikírtsége ez, micsoda valós ajándék, mert az első ősz hajszál, az voltaképpen még csak játékos jelzés, akár tévedés is lehet, egy hajszál, amire máshogy esik a fény, az első ősz hajszál, az még a vígjátékok komolyanvehetetlen siráma, de a második, az már van, az már nem tréfa, az már annak a jele, hogy tényleg elkezdődött valami visszavonhatatlan. Felnőttnek lenni belépés az időbe; hogyne emlékeznék én is arra, mennyire vártam ezt a kort, épp azért vártam, mert gyerekként semmi nem mutatott arra, hogy ez a vágyott kilépés a gyerekségből egyhamar megtörténne, épp azért, mert annyira időtlen volt, és most tessék, kiderült, hogy az időtlenség lassú unalma is hazugság, a második ősz hajszálat majd nyilván követi a harmadik, na tessék, gyerek voltam, aztán hirtelen megöregedtem, igazán élvezhettem volna még a gondtalan felnőttéveket. Nem is értem, miért röhög Gyuri, amikor ezt elpanaszolom neki, férj valóban őszülő szakállal; rohanunk is ügyintézni – az ügyintézés persze nem titkos dolog, hiába felnőttes, és bár el is mesélhető, mégsincs benne semmi érdekes, megosztásra érdemes – lehet, hogy erre utalt az álmomban az Anyám? "...

 

aliz2. :: 2009. okt. 8. 9:27 :: 8 komment :: Címkék: fotokoregedes



A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr2917949580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása