erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

EGY KÉP A SOMOGYIBÓL 2009

2022. április 10. - gond/ol/a

Szegeden jártamban-keltemben be szoktam térni a Somogyi könyvtárba, sokszor nem is megyek föl, le se adom a ruhatárban a cuccaimat, csak a földszinti epontos számítógép valamelyike elé ülök - a kimért egy órácskára; már ha egyáltalán akad szabad gép - mostanában egyre ritkábban

a várakozási idő alatt plakátjaikat nézegetem, meg a tárlóikat a kiállított dokumentumokkal. Mindig van , mit...

most ez a plakát akasztott némileg riasztott meg, pedig éppenhogy "velünk" - olvasó nőkkel akarnak riasztgatni vele másokat(?)

a(z e) hónap könyve ugyanis: "Az olvasó nők veszélyesek" címet viseli (az olvasó férfiak miért nem azok, ha a nők igen - vagy "az asszony maradjon a főzőkanálnál"-szemléletről lenne még mindig szó?! vagy eleve az olvasás lenne "veszélyes" ? bár csak a nőknek?) Én a magam részéről a nemolvasást tartanám inkább veszélyesnek. Pesze attól függ , kinek a szempontjából nézzük..., kinek a számára-kárára)

És illusztrálásul - a tárlóban- Merilyn Monroe Ulyssesz-szel a kezében. Vajon olvassa is, vagy csak kellék a nehéz könyv?

 

aliz2. :: 2009. ápr. 9. 23:56 :: még nincsenek kommentek :: Címkék: fotokonyv



A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr517802469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása