erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

SZÁMÍTÓGÉP VS KÖNYV 2008

2021. december 18. - gond/ol/a

 

 

a számítógépem annyira lelassult, hogy bekapcsolás után hosszú percek telnek el, míg működőképes lesz, hogy aztán bármikor újra "leállhasson" hosszú percekre. csak oldalt a gépen a pirosló lámpa mutatja, meddig...

hogy kihasználjam ezeket a "holtidőket", a modem elé rakok mindig egy könyvet, amiből olyankor olvasok pár oldalt, néha annyira belefeledkezve, hogy észre se veszem, hogy már nem villog a géplefagyasztó piros, és már olvashatnék tovább (mást), vagy irhatnék - a számítógépen!

Most Esterházy, Kertész, Nádas "Kalauzát" olvasom így, a le-leálló gép mellett, s egyre nagyobb és meg-meglendülő érdeklődéssel. A könyv 2003-as kiadású, de még régebbi írásokat tartalmaz. (Lányom könyvtárából való, ő akkoriban kezdett egyetemre járni, és behatóan foglalkozni modern irodalommal - mellesleg, azóta már interjúkat is csinált eme írókkal, kivéve Nádast, akivel - csak elfogódottsága miatt - nem merte bevállalni, mikor - még szinte gólyaként- felkérték volna rá.)

az írások (publicisztikák) időrendi sorrendben vannak a könyvben, a rendszerváltás környékétől... megdöbbentő és imponáló tisztán- és előrelátással

sajnálom, hogy nem olvastam akkor, amikor íródtak

és örülök, hogy most olvas(hat)om

 

 

milyen szerencse, hogy le-leáll a számítógépem!

(és az is megfordult a fejemben, hogy vajon miért nem hallgat jobban a "társadalom" vagy akik a dolgok irányítását végzik hivatásszerűen (és nem mindig jól -hm) - ezekre a tisztánlátó, tisztángondolkodó, tisztánfogalmazó emberekre... kár, hogy a többségnek teljesen hibátlanul működhet... a számítógépe! )

 

aliz2. :: 2008. dec. 15. 20:02 :: 26 komment :: Címkék: irodalomkonyvszamitogep

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr616787136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása