erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

zoom-chanuka

2020. december 13. - gond/ol/a

 

 chanuka, zoomon!

örültem unokámnak, annak nem, hogy a kántorlány két-három éves gyerekével a kezében (érthetően) nem akarta meggyújtani a hanukiát és rögtön  vincénkre testálta a veszélyes feladatot. hát ha épp 8 éves is, még nem neki való a gyújtogatás, de úgy láttam anyja segédkezett..

 


 

 felmerült a kérdésem

ezzel csodával kapcsolatban, hogy se első de második nap se tudhatták hogy pont 8 napra elegendő az olaj...(igy a "csoda" permanens lehetett?)


 

meg az is eszembe jutott ,hogy nekem nem való a hit (vagy csak a vallás?)  ennyi racionalitással hitet nem szabadna  megközeliteni, rációval...se keverni...vagy-vagy

 

meg szó volt a tikkun olamról is (a világ megjobbitásáról) (ez lenne a lényeg? nem hiába rakjuk ki a hanukiékat az ablakba, hogy a fény MINDENKInek világitson!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr416335372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása