erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

kirekesztődés

2016. október 31. - gond/ol/a

a kirekesztők szeretnek
azzal takarózni
hogy a kirekesztettek 
rekesztik ki saját magukat


ezt néha maguk is elhiszik


sajnos olykor
a kirekesztettek is


de mi mást tehetnének
ki-ki úgy vigasztalja
és csapja be magát
ahogy tudja

de vajon mi volt előbb
mi minek az oka

(a bújdosó  barlangjában
ott az üldöző kardja

ez is benne van
a himnuszunkban!)

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr9011916853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2016.10.31. 16:13:38

Ezen régebben gondolkodtam, de nem jöttem rá a megoldásra.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2016.10.31. 16:39:21

@Drizari: tyúk-tojás kérdés lenne? én mégis csak hajlok arra, hogy eredetileg a kirekesztés lehetett, és a kirekesztődés már reakció erre...Persze az is lehet, h későbbi generációk már öröklik(?) , bekerülhet a génekbe az üldöztetés, és a miatta való félelem , szorpngás, és akkor védekezési mechanizmus lehet, hogy eleve kirekeszti magát (kinek kirekeszették az őseit már) (?)

Drizari 2016.10.31. 18:35:02

@gond/ol/a:

Generációk a génjeikben örökölnék? Ingatom a fejem. Olvasom a hírek közt, azoknak a zsidónak a leszármazottai, akik a nácik elől menekültek Nagy-Britanniába, most újra fel akarják venni a német állampolgárságot, a Brexit miatt. Uniós állampolgárok akarnak maradni. Újra német állampolgárrá lenni 40 évvel ezelőtt szóba se jöhetett.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2016.10.31. 20:06:00

@Drizari: pedig igen, sajnos, kimutatták.ez most nem politikai megállapitás volt a rész,emről. Hanem genetikai-pszichológiai.(és nem csak zsidókra érvényes, bár ők (mi) üldözöttségben élen járnak (-unk):( Manapság eg yébként nem a németektől lehet a legjobban tartani - e téren ! sajnos vagy nem sajnos.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2016.11.03. 09:59:33

most jelent meg épp egy könyv Kaddis pirkadatkor, ami pont ezt bizonyitja...ill. ábrázolja. valamint Virág Teréz kutatásai és Kút-ja (Mély kútba tekinték...)

Drizari 2016.11.03. 16:34:02

@gond/ol/a: Nem vontam kétségbe, csak hitetlenül ingattam a fejem. Amíg nem tudott (?) származásáról Szegedi Csanád, addig nagyon magabiztosan viselkedett. Mint kivétel, erősítheti a szabályt.
süti beállítások módosítása