erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

egyszerű?

2016. október 12. - gond/ol/a

milyen lehet a halál

egyszer csak megáll a sziv
mi eddig úgy kalapált

oly egyszerű ez

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr8411798617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2016.10.12. 14:07:33

Ráérsz készülni a halálra. Esztergályos Cecília a korosztályod, kerüli a komor hangulatot.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2016.10.12. 15:16:45

@Drizari: az (nála is) csak a látszat! (egyébként "készül"!) És ha már szinész analógiák, Darvas Iván mondta, hogy az, aki 70-en túl nem gondl a halálra, az hülye"...vagy valami ilyesmi:) egyébként ezek nem konkrét készülések...nyilván.. (bár lehet, hogy nem ártana!) de ez biztos, hogy előttünk van. (a születésünkről nem tudunk irni:) Utódaink(é)ról persze igen, szoktam is. :) A szerelemről is, mikor aktuális volt (most is , visszatekintve, olykor)... mi van e három dolognál fontosabb irásra érdemesebb - az emberi életben? A természetet - fotózni szoktam. Meg a kultúreseményekről is olykor prózában irni...:)

Drizari 2016.10.13. 11:31:11

@gond/ol/a: Tisztelem és becsülöm Darvas Ivánt, de gondolnak az emberek életkoruk fiatalabb szakaszaiban is a halálra, csak felkészületlenül. És valóban, egy 70-en túli már kalkulálhat úgy, hogy a sorban ő következik. Ha minden igaz, rövid lejáratú banki hitelt is nagyon nehezen kapnak ... ha kapnak.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2016.10.13. 18:47:12

@Drizari: hoppámár megint nem ugyanarról beszélünk ám!.... én ezekben a japáos rövid sorokban nem kontrétumkról irok...s főleg nem praktikusan. másrészt valóban nem korkérdés a halálra gondolni, én 20 éves koromban foglalkoztam legtöbbet vele (irásban is), és 9 évesen rettentett el a gondolata.Van akit még előbb.... Nem gyakorlati inkább metafizikai téma ill kérdés ez nálam. Amúgy az utolsó mondatod egyáltalán nem foglkoztat, s nem csak azért mert hitelt soha, fiatalon SE vettem fel és nem is volt szándékomban. Meghalni viszont muszáj (lesz), mint mindenkinek - ha tetszik, ha nem. Élni jobb szeretek :) Épp ezért is foglalkoztat, mit , mennyit vesztek el vele... mivel maradok adós...kihasználom-e addig az időm. Ez is halálra készülés, ha úgy tetszik, de az élet benne van. Pontosabban az élet van benne. Addig szeretnék élni mig meg nem halok. Utolsó percig. S nem előbb!

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2016.10.13. 19:47:28

a most Nobel-dijjal kitüntetett Bob Dylan: Not Dark Yet (Még nincs sötét) című dalában, tudatosan vagy sem, a Pirkei Avotból idéz (Akaratod ellenére születtél e világra. Akaratod ellenére mész is el. Pirkei Avot 4:29) szinte szó szerint.

Drizari 2016.10.14. 05:34:49

@gond/ol/a: Muszáj mindenről ugyanazt mondanom, amire te gondolsz? Többet nem zavarlak.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2016.10.14. 11:13:25

@Drizari: dehogyis, ellenkezőleg! :) és nekem muszáj? :) Én szeretek vitatkozni és kifejteni az ellenvéleményem. Sajnálom, hogy téged "zavar" ez! Mert engem egyáltalán nem, sőt.
süti beállítások módosítása