erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

üresen

2016. július 12. - gond/ol/a

üresen hagyva


szép ajándéknoteszeim

soklapú füzeteim

mind üresen maradtak

sajnáltam beléjük írni

nehogy elcsúfítsam

 

szép ajándékéletem

sok elpergő évem

úgyszintén majdnem

teljesen

üresen

hagytam

 

 

2016 julius 11

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr108882650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2016.07.13. 11:30:05

Ajándékélet ... majdnem üresen elpergő évek. Keveseknek adatik olyan különleges tehetség, ami kitölti múló éveiket. Most hirtelen ez jutott eszembe. Azt hiszem, érteni vélem. De tévedhetek is.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2016.07.13. 21:11:11

@Drizari: a baj a tehetség elherdálásával van! (amúgy minden élet ajándék-, a kérdés, hogy megszolgáljuk-e, hogy megtöltjük e tartalmakkal. Azt is mondják, hogy ,mindenkiben van valamiféle tehetség. De akármilyen is, az csak lehetőség, meg lehet tenni, a lényeg a tett... nem a teHET...),és a tehetség amúgy is kötelezne. A talentumokkal a biblia szerint is el kéne tudni számolni (ha jól emlékszem)Amúgy meg nem csak tehetséggel lehet kitölteni a múló éveket. De megint csak azt kell mondanom , hogy tettekkel, tevékenységgel... hasznosakkal.---De A VERS NEM EGÉSZEN ERRŐL SZÓL (CSAK)hanem egész egyszerűen arról, hogy a füzet irni való, az élet meg élésre, azaz arra hogy megéljük. Ne sajnáljuk...használni! arra való! (mellesleg a használni szóban benne is van ez a kettős jelentés)

Drizari 2016.07.14. 10:00:41

@gond/ol/a: A z igazi tehetség nem kallódik el. Átlagosnál jobbak, vagy nagyon jók közül kallódnak el, mert föladják, egy igazi tehetség sosem adja föl. Az ilyen fürdik a tehetségében és egész nap gyakorolná, mutatná különleges képességét. A kiugró tehetségek nagyon ritkán hagyják abba, kezdjék azt akár nagyon fiatalon, karrierjüket legfeljebb súlyos betegség, vagy tragédia törheti ketté. Nem hiszem, hogy például ez a kislány pár év múlva elkallódna, habár most azt mondja, atlétikában szeretne olimpiai bajnok lenni:
www.youtube.com/watch?v=qDqTBlKU4CE

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2016.07.14. 21:00:55

@Drizari: sokféle tehetség van, az érvényesülés(e)pedig megint más "tészta"... vagy a nemérvényesülése. Az (ön)érvényesités is egy külön tehetség:) ("asszertivitás) U.i. nem minden "tehetség" exhibicionista is egyben. De mármegint nem ugyanarról beszélünk, Sajnos., Hanem egymás mellett. Meellé. U.i. mint már jeleztem, én nem is a "tehetség kérdéséről irtam, eredetileg!!! Hanem egész másról. De nem ismétlem meg.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2016.07.14. 21:06:16

@gond/ol/a: ami az éneklő kislányt illeti, de igen, elkallódhat,illetve más irányt vehet... másrészt a z előadóművészetben a gyerekeknek bizonyos szempontból eleve könnyebb dolguk van, mert még fesztelenek, gátlástalanok, később jöhet elő a bénitó lámpaláz akár. Harmadrészt, operát énekelni ilyen fiatal korban akár káros is lehet a hangkélpzőszervekre!!! nem véletlenl 18 év körül szoktak csak professzinálisan énekelni tanulni konzervatóriumokban... (de ez most teljesren mellékvágány)

Drizari 2016.07.15. 05:37:40

@gond/ol/a: "Most hirtelen ez jutott eszembe. " - mint azt föntebb írtam ...... szerintem nem baj, ha nem egyre gondolunk ..... az sem baj - szerintem - ha nem egyformán látjuk ezt a témát.
süti beállítások módosítása