erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

medvehaiku

2016. február 15. - gond/ol/a

barlangban élek

néha napra kimászok

mindig vissza is

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr748391898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Solide 2016.02.15. 14:48:11

árnyékom elűz
bár lengő tavaszillat
csalna ki hozzád

György Pados Mészáros 2016.02.16. 12:02:54

nekem nagyon nehézkes ez a blogfelület.
A barlangmotívum érdekes, ősi. Annak idején az ember is barlangokban keresett az állatokkal együtt menedéket mindenféle viszontagság ellen. A "pocaklakó és barlanglakó" között mintha rokonvonás lenne.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2016.02.16. 13:29:25

@György Pados Mészáros: miért nehézkes, mennyiben? (nem én csináltam, igy kaptam, és örülök neki, hogy egyáltalán, átmenthettem a nolblogjaim, ill. folytathatom...

a barlangmotivumot nem kulturtörténetből vettem, hanem az életemből, a metafora mint mindig nem pontos egyezés persze... de mindig van benn valami azonosság is... a "menedék" valóban, mindenképp... ("búvóhely")

... ami a "pocaklakó" és "barlanglakó" közti esetleges hasonlóságot illeti? lehet, csak az egyik a z élete elején, a másik a végén... És ugye hát mekkora különbség ez ! A helyben is...
süti beállítások módosítása