erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

eltűnések

2016. február 13. - gond/ol/a

anyu 25 éve ezen a napon ment el... már nem tudtunk elmenni mi, meglátogatni őt a kórházban, mert épp a hozzá készülődés közben jött a szörnyű, hivatalos távirat a halálhirével, az ő nevére...igy csak olvasás közben jöttem rá mi is ez, és a lányom (ekkor 4 éves volt) csak arra emlékszik, hogy egy olyan erejű zokogásba kezdtem, ami végtelennek tűnt, mintha sose akarnám abbahagyni... hát igen... sokszor ő vigasztalt , és mondta is, hogy ő csak azért nem sir, hogy engem tudjon vigasztalni...
már 25 éve, és szinte nincs nap, hogy eszembe vagy inkább szívembe nem jutna. Talán jobban is mint életében. A hiányával van jelen...

két napja róla is álmodtam. rosszat. heves szívdobogásra riadtam fel belőle. eltűnt. nem találtuk. lányommal kerestük. a furcsa az volt, hogy volt egy olyan mozzanat, amikor keresése közben valami olyat hallottunk róla, ami inkább rám utalt... úgyhogy egy kicsit egymásba mosódtunk. ő tűnt el. de mintha én is...(?) illetve én. lányom anyjaként.(mintha ő engem keresett volna, én meg az én anyám... hiszen az ő feltételezésében pl telefonhasználat volt, ami anyunak még nem ))

nem szoktak rémálmaim lenni, de ilyen eltűnéses, riadalmas nem most először... pedig hát eltűnünk... "hirtelen" .."mint erdőben a vadnyom'", ahogy a költő mondta. Ifjúságunk, e zöld vadont szabadnak és öröknek hisszük, aztán hallgatjuk a száraz ágak zörgését...

anyu 81 volt akkor, én most 71. lassan összeérünk...

 

(2014. február 12.)

(és azóta már 73)

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr618388002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kincse- 2016.02.13. 22:26:56

Ezt ugye két éve írtad, még ma is aktuális belőle valamennyi?

Az előbbi posztodnál is láttam, hogy 2011-es, csak azt gondoltam, ezek visszatérő rossz érzések, és azért teszed fel.

Kincse- 2016.02.13. 22:29:08

Nekem eddig szinte mindig szép volt a február, nemrég volt a szülinapom, nemsokára lesz a névnapom, és a Valentin nap is bearanyozta, de az idén, jobb nem beszélni róla, hogy milyen ez a február hónap. :)

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2016.02.13. 23:24:45

@Kincse-:
hogy ne volna "aktuális valamenny belőlei" .... az "eltűnés" mindannyiunk számára folyamatosan az. (vagy lesz) ...Minden ember halandó. ( X. Y. ember. -X.Y. halandó")

Kincse- 2016.02.14. 08:19:48

@gond/ol/a:
Azért érdeklődtem az aktualitását, mert nekem 13 év után begyógyultak az elvesztés, vagy eltűnés fájdalmai, amit anyukám halála után éreztem.
24 éves koromban halt meg hirtelen, és nekem is borzasztó volt. Sokáig azt éreztem, már nem fogok örülni igazán semminek, mert folyton belém nyilallt visszatérőn a fájdalom.
Egyszer azonban olyan dolgok történtek velem, ami egyszerre gyógyított is a sebeket, és meg is értettem őt, megbocsátottam neki.
Azóta a hálás, szép emlékek jönnek fel bennem, mert nagyon szerette az embereket, főleg a gyerekeket, és nagyon jó, hogy ő volt az én anyukám.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2016.02.14. 12:58:25

@Kincse-: én években nem tudom kifejezni... mindig felbukkan az emléke, ami több is mint emlék. De ez jó!
süti beállítások módosítása