erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

Karinthy forditott életfilmje kapcsán

2015. augusztus 11. - gond/ol/a

nem is gondolt "hülyeséget" Karinthy abban az írásában, amiben forditva képzeli el az életünket, úgy hogy öregen születünk és újszülött csecsemőként megyünk el...

nem is olyan vicces ez.

persze igy - eredeti, kronológiai sorrendjében - még annyira se. Amúgy talán több tapasztalattal és okosabban élhetnénk... bár bölcsességben a kisgyerekek se szűkölködnek, amig el nem rontják őket az u.n. felnőttek, akik azt hiszik, hogy mindent jobban tudnak, náluk - pedig dehogyis,  de hamar sikerül elrontaniuk a gyerekeket, az öregekre meg már ugyan ki figyel oda... mit ér a tapasztalatu(n?)k a nehezen megszerzett bölcsességü(n?)k,. kihull a semmibe..., "újrahasznosítatlan"... szemétként...

(de úgy kell nekünk! mi se hallgattunk rájuk annak idején..., sőt most se, már magunkra se! - az is lehet, hogy a tapasztalatok egyszerűen (újra)felhasználhatatlanok...mert minden változik...és mint tudjuk - kétszer nem léphetünk ugyanabba a folyóba, s ugyanabba a tapasztalatba se..., s már csak azért se , mert mi is... "folytonosan" változunk, nem csak az a bizonyos "folyó", és semmi-senki se "ugyanaz" ...)

 

(2010. aug. 11)

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr558329076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

44711 2015.08.11. 23:21:17

Alíz, tegnap Te idéztél egy filmet / a feleségem egyik kedvence/ , most nekem - nem volt nagy erőfeszítés - a Benjamin Button különös élete jutott eszembe. Az is elgondolkodtató. Mint ahogyan az is, hogy mi értelme van a halálnak. Hogy mások újra kezdjék az egészet és még járniuk is nagy nehézségek árán kell megtanulniuk. Fura ez az egész, de időnk sincs gondolkodni rajta, egyszerűbb sokaknak a kész magyarázatokhoz fordulniuk.

13282 2015.08.12. 10:27:58

láttam ezt a filmet is (azóta)! igen, elgondolkodtató, (elgondolni még könnyebb is, mint a képi megjelenités ) a halál érteme is csak az élet lehet... ( az "esti kérdés" válasza)
süti beállítások módosítása