erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

UTÓSZÓ EGY ZÁRSZÓHOZ 2008

2022. április 10. - gond/ol/a

A Magyar Hírlap főszerkesztője végül, végre pontot tett egy rossz(ízű)vita végére. Bár hozzátéve azt is, hogy  "nem lehet jól lezárni, mert jól elkezdeni sem lehetett." beismeri, hogy "hiba volt a vitát kiváltó cikk közlése. Miután "az Országgyűlés emberi jogi bizottsága elnöke vállalhatatlannak és védhetetlennek minősítette.",  mielőtt már "száz értelmiségi" tiltakozott, s azóta egyre többen. , http://www.nol.hu/cikk/486994/   A főszerkesztő most reményét fejezi ki, hogy "amit okkal-joggal antihumánusnak (legyünk érthetőbbek: embertelennek) lehet minősíteni, olyat nem fog írni "a felháborodást kiváltó cikk írója.

Nahát pontosan erről van szó! Beszéljünk  egyértelműen. Nem is az a főkérdés, hogy antiszemita egy megnyilatkozás vagy sem. Hanem az, hogy antihumanus vagy sem. Ami emberséges, eleve nem lehet antiszemita. Sem.

S ami viszont embertelen, az ...

azzal nem is kéne ennyit foglalkozni.

Nekem is kár volt, még be is linkelni a cikkét.

Mikor kutatásaim közepette régi, negyvenesévek eleji újságcikkeket olvastam, akkor találkoztam hasonló hangvétellel. Rosszul is lettem tőlük! De akkor ez lehetett a "hivatalos" irányzat...

Most - szerencsére - megszólalnak a tiltakozások is.

 

Sőt végül is némi bocsánatkérés is, véleménymódosítás is: "Mert bizony valakinek a puszta léte nem lehet indoka semminek."

Jaj, csak már hagyná(n)k abba végleg , - el se kellett volna kezdeni - ezt az esztelen, oktalan(!)  gyűlölködést.

Az se lenne rossz, ha mindenkinek lenne - legalább képletesen - egy olyan lánca, mint Gobbi Hildának, amin egyszerre lógott kereszt, Dávid-csillag, félhold...  "összegyűjtötte az emberiséget" - mint mondta. 

http://www.168ora.hu/cikk.php?id=9870 

mint ezen a gyerek/em/rajzon, ('93-ból) baloldalon a két barátkozgató gyerek nyakláncán: a Dávid-csillag ill. a kereszt...  a "Béke-játszótéren". (itt nem látszik elég jól)

 



 

 A vers címe meg, amit illusztrál a rajz: Álom egy mesebeli játszótérről.

Még mindig csak álom? És mese? ...

"...De azért az álmodozás jó dolog.
Legalább reménykedhetek benne.
Annyira utálják egymást az emberek!
És a gyerekek!
Így legalább a gyerekek kibékülnének,
ezt továbbadnák a szülőknek,
a szülők a nagyszülőknek ...
És mindenki szeretné egymást.
Ez az értelme a játszótérnek.
Ez lenne az értelme 
egy mesebeli játszótérnek.
Ha lenne."

1993. augusztus 13.

 

aliz2. :: 2008. ápr. 9. 20:51 :: 12 komment :: Címkék: bosszusagsajto

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr2817802121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása