erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

HAGYMAKÓ 2011

2021. szeptember 12. - gond/ol/a

 

 bevallom, én nem nagyon szeretem, amikor valaki megkérdi, hova való vagyok , és a válaszomra az első reagálása: a hagyma. Makó és a hagyma...elválaszthatatlanok. Bár nekem, személy szerint semmivel sincs több közöm eme termékhez, mint bárkinek, aki az ország vagy világ egyéb pontján él. Bár, kedvelem, és fogyasztom is, nagy élvezettel - persze kérdés, hogy mindig a makói hagymát-e, mert ezt már nem lehet tudni. (esetleg ha piacra kimennék, őstermelőktől vásárolni?)- Most épp hagymafesztivál van, kicsit összébb menve mint más években, de legalább közel a lakásunkhoz, és stílszerűen, a Hagymaház előtt körül (bár tudjuk a "hagymaház"nak sincs amúgy már sok köze hagymához, művelődési-) és épp a tévében hallom, a hagymafesztivál alkalmából csak ezt közli,- hogy baj van a makói hagymával, egyre kevesebben, egyre kevesebb földterületen termesztik, és míg eddig (is) volt probléma az értékesítésével, most már az lesz a probléma, hogy esetleg már nem is lesz nagyon mit...?

 

 


 



 

 

 

Mindenesetre a (már XXI.) hagymafesztivál képei nem ezt sugallják... a posta előtt felállított fabódékban zajló kézműves kirakodóvásár, gyerekjátszóterek, sátrak, (ahol lehetne mesélni a hagymáról és Makóról, folyamatosan, azaz "hagymakóról" - engem is invitáltak, (volt tanítványom, most ő is magyartanár) de nekem nincs érzékem a mesékhez,(no nem mintha a valósághoz sokkal több lenne), de látom, egyre többen írják-szövik a történetet, gyerekek játszanak, hintáznak, a körhintákon, árusok árulnak, néptáncegyüttesek bemutatnak a színházteremben, intézmények kiállítanak, (ahol volt konferencia is) este meg utcabál (beszűrődik a zenéje a lakásba is - ) ja, és persze, vettem hagymát! remélem, ez biztos makói...!

 

 

aliz2. :: 2011. szept. 11. 9:45 :: 12 komment
Kategóriák: fotó :: Címkék: esemeny, hagymahaz, kiallitas, MAKÓ

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr9016687070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása