néha megjutalmazom magam, a Gloriusba menve ebédelni, ha a kulináris "cifraságok" közt találok valami nekem való egyszerűbb ételt, ha unom a menza zsúfoltságát, gyerekzsivalyát..
a napokban is ez történt...
de már az eleje is rossz volt, messziről láttam, hogy el van keritve a teraszrész, az asztalok összehúzva... és ott is fityeg egy tábla: ÉLETVESZÉLY:..
csak ennyi.. nade elég
vissza már nem fordultam, gondoltam bent csak nincs "életveszély", meg jó a klima is...
bár üres volt az egész étterem...
(mondták, hogy kint a cserepeket csinálják a tetőn,,,)
itt nyugalom, a tetőn is (azaz a mennyezeten) ... tán túlzott is, egy étteremhez képest ebédidőben
hiába a rengeteg üres asztal, kétszemélyes alig, átrendezték az éttermet, nagyobb (turista?) csoportoknak, akik most sehol...de mondják, nyugodtan leülhetek egy nagyobb asztalhoz is (a forgalom miatt persze, hogy lehet, nem is jön senki csak a kávéhézi részre, valószinű ismerősei a személyzetnek, mert azok csak úgy leülnek melléjük...) (szerintem ezt tiltja minden éttermi szabályzat!)
azért immel-ámmal engem is ellátnak, egy étlappal, a ragulevest tudom is fejből , kérem,
de hogy mi az a karfiolfasirt, rákérdezek... (karfiol turmixolva s kisütve:::)mivel rizs a körete, inkább kérem a sültkrumplis másikat, de mégis a fasirtot hozzák
reklámálok (nem kellett volna!!!! kicserélték a másikra hosszú idő után, s az (bosszúból?) rémes volt, a krumpli kihűlt és száraz, oldalt valami kukoricaféle kemény torzséban, na és a csirkecomb filé, ehetetlenül bőrős és zsiros... ott is hagyom... nem is kérek kávét, nem is adok borravalót ) (szoktam pedig, hiba van szervizdij)...
kimenekülök, az "életveszélybe"...
julius 29