erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

naphalél

2015. március 19. - gond/ol/a

többnyire pofonokat kaptam

de a nap mindig simogatott
meg is vigasztalt
köszönöm neki
most is

s ha már nem ér el
akkor is
mert éltetett
míg lehetett

ámen

így legyen

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr768328896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virág elvtárs s.k. 2015.03.20. 07:10:01

...a végére Amon helyett Atont kellett volna írni....?

13282 2015.03.20. 09:11:50

áment irtam, nem Ámont- egyébként le is hagyhatóan, mert az "úgy legyen" ugyanazt fejezi ki (nem vagyok egyiptomi napistenhivő) az ámen egyetemes...

13282 2015.03.20. 11:51:58

a halél (v hallél) (v.ö. halleluja!) hálaima (héber) ( ill dicséret...) . egyébként ebből van a legtöbb (naphalélt nem ismerek, azt csak én kontárkodtama ide:)

Virág elvtárs s.k. 2015.03.20. 12:34:39

....egyiptológusok szerint az Amen = Amon......az úgy legyen, az csak játék a szavakkal..... Megjelensz szépségem az ég látóhatárán, Te élő nap, aki legelőször éltél! Feljössz a keleti látóhatáron, Szépségeddel betöltesz minden országot. Szép vagy, nagy vagy, Magasan ragyogsz minden ország felett. Sugaraid átölelik az országokat, A legtávolabbi határig mindannak, Amit teremtettél… (szerző: Ehnaton) Áldjad lelkem az Urat! Ura, Istenem, mindennél nagyobb vagy! Fönségbe és méltóságba öltözöl, A fény mint köntös úgy fog körül. Az eget kifeszíted, mint a sátort, Lakóhelyed a vizek fölött rendezted be. A felhőket fogatként használod A szelek szárnyán szállsz tova. A szeleket követeddé teszed, A haragos villámot szolgáddá… (szerző: Mózes) Mi Urunk, aki eloszlatod a sötétséget, és megvilágosítod az ember arcát Kegyelmes isten vagy te: Fölegyenesíted a meghajoltat, Véded a gyöngét – A föld fiai mindenütt a te fénylő orcádra tekintsenek! Jöttödkor Egyugyanazon hang mozdul minden élő torkában, A fejek is egyféleképpen emelkednek, Amikor az első sugárkévéid fölizzanak – Keltedet mindenek örvendezve és ujjongva köszöntik. (szerző: Enlil) de a nap mindig simogatott meg is vigasztalt köszönöm neki most is s ha már nem ér el akkor is mert éltetett míg lehetett (szerző: Alíz2)

13282 2015.03.20. 21:44:31

Hú.Elakadt a szavam...
süti beállítások módosítása