erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

SZÉP A TAVASZ 2011

2022. május 05. - gond/ol/a

Szeged is szép (szebb?) tavasszal.

A megújulásban...

A régi alma mater, mint valami rózsaszinű várorom... a fák közül előbukkanva

 


de többnyire eltakarja az új(abb) egyetemi épület a (JA) TIK - egyszerűbben szólva: az egyetemi könyvtár... lányom már ide-

 

 

én viszont a régi központi egyetemi épületbe jártam az egyetemi könyvtárba, ami ott volt elhelyezve- az épület épp mostanra lett felújitva, négy (visszavarázsolt szfinxszel a tetején, (akkoriban még nem volt szökőkút se az épület előtt - se biciklihely, sehol se... pedig de jó lett volna... biciklivel járni egyetemre.)..


József Attila szobra meg  a tavaszi virágzó fa előtt, azt mond(at)ja, hogy "Szép a tavasz..." Most a folytatást felejtsük el...(miért legszebb a tél, és kinek...), azt úgyse a szegedi éveiben irta, hanem jóval később, 1937-ben, legutolsó versében... (bár ha "az egyetem fura ura" épp tavasszal tette a költő sorsát jócskán  meghatározó "intelmét",  az ezt az elképzelésünket némileg módosíthatja)

 

aliz2. :: 2011. máj. 5. 23:40 :: még nincsenek kommentek :: Címkék: egyetemfotokJÓZSEFkonyvtarSZEGEDtavaszvers



 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr2617824817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása