erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

Ne...!

2015. június 06. - gond/ol/a

 

Ne…!

Ne áldozz áldozással!
Csak hibátlant áldozhatnál
Ne áldozz! Áldj! Áldással!
amúgy sincs hibátlan

feláldozni

senkit

nincs jogod

 

magadat se

 

tökéletes se

akarj lenni

 

légy te

csak "te"

 

mindenkinek

rokona, ismerőse

 

s hagyd élni

 

veled együtt

valamennyit

 

egy életre

(s egy halálra)

 

elég is

ennyi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr398328980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

14479 2015.06.06. 23:42:30

"Vagyok, mint minden ember: fenség, Észak-fok, titok, idegenség, ..." Ez meg számomra a megvesztegethetetlenség szimbóluma: "Sem utódja, sem boldog őse... Sem rokona, sem ismerőse Nem vagyok senkinek, ..."

13282 2015.06.07. 00:41:46

de számomra nem, s Ady e megnyilatkozására már Karinthy elmondta ellentézisét , én őt idéztem, -kurzivan - vele értek egyet - már) - mégha Ady jobb költő is. (de lehet, h nem jobb ember) amúgy meg maga Ady is megtette, a szemberfordulást...ezzedl a rideg, elutasitó, eltávolodó attitüddel, ugyanabban a versben, egy nagy fordulattal:"De jaj, nem tudok igy maradni..." és az egész verset összegző cim is árulkodóbb: "Szeretném, hogy ha szeretnének...."

13282 2015.06.07. 10:55:34

és akkor ehhez (a nem lehet véletlen véletlen) : éjjel láttam a Ryan közlegény megmentését... Van min gondolkodni , és sirni... (sirni, sirni) (Adyval akár) és áldások pandantjaként jut eszembe a régi verssor ( kisiskolás koromban szavalgattam, vadul, és elszántan) :"Legyen átkozott a háború!" (és minden, ami áldozatokat követel.)
süti beállítások módosítása