erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

KI KORÁN NEM KEL 2010

2022. március 13. - gond/ol/a

akartam  írni még dél körül egy bejegyzést ezzel a címmel - úgy folytatva, hogy... aranyat nem lel (az ismert közmondást egyszerű tagadóformába téve  - logikáját megtartva.) tudniillik csak 9-kor ébredvén lekéstem a pont 9-kor kezdődő városi eseményünket : az új fürdő alapkőletételének - miniszterelnöki- és polgármesteri-képviselői segédlettel történő - lerakását. 10 óra felé a helyszínen (a régi  fürdőépület helyén, a Marczibányi téren)  már csak kábeleket leszerelő, pakolászó munkásokat láttam s nyomát se semmiféle ünnepségnek, pedig valami idegenforgalmi  kiállításfélére is számítottam az előre beharangozottak  alapján - de azt mondták, hogy a Kálvin téri iskolában még találhatok valamit, mert oda mentek... Mi van ott?  Ott is valami épitkezés... Valóban, meg is találtam   a régi iskolaépület mellett-mögött valami újat, egészen a járda szélére húzódva, az árokig... (hogy fognak itt járni?) a félig kész tetőszerkezeten munkások dolgoztak, 2 őrféle ácsorgott a nyitott kapuban, a sárban, azt mondták, nincs itt semmi, csak a vendégek bent az iskolában. Csináltam 1-2 fotót az új épületről, aztán eloldalogtam. 

 




 

(Később megtudtam, a miniszterelnök és a képviselő-polgármesterünk egy 3-os osztályba is "beugrottak" rajzórára) A konferencia ugyan csak 11-kor kezdődik a Koronában, és azt még elértem volna, de nem lévén turisztikai szakember, gondoltam, mégse ülök 

oda be, még ha érdekelne is, milyen gyógyhatásai vannak a makói gyógyvíznek és a marosi iszapnak (de hiszen hallottam én erről, évtizedek óta eleget, már 60 éve is erről beszélt, ezt a kihasználást szorgalmazta volna  a háziorvosunk...), de gondoltam, inkább végre korábban el tudok indulni a Koronába - nem az emeleti konferenciaterembe - hanem a földszinti étterembe , töltöttkáposztát enni. Igy még biztos jut belőle. 12  előtt jóval... S hát a Korona előtt meg is láttam  az eddig hiányolt sátrakat, az idegenforgalmi prospektusokkal: Makóról, az épülendő gyógyfürdőjéről, a hagymájáról, sőt még a "Ford"kocsit is kiállították a placcra a múzeumból - mint makói nevezetességet. S hát ahogy nézegetem a prospektusokat az egyik sátornál, látom, hogy közeledik a "delegátió", polgármesterünk és a miniszterelnök - ünneplőben -ünnepélyesen. A fényképezőgép még nálam, de szórom szét a tokját, úgy adják vissza, a bicikli is nálam, teljesen lelassultam? s már ide is ért a delegáció mellém, a polgármester meg üdvözöl is, és érdeklődik lányom felől - odaszólva magyarázatként a miniszterelnöknek, hogy "nagyon tehetséges" ,hirtelen nem is tudom mit válaszoljak, "nem vagyok felkészülve" PHD hallgató mondom, - sokat publikál... s a miniszterelnök vissza is kérdez hol, mondom a 3-4 országos folyóirat nevét ahol csak ebben az egy hónapban jelentek meg írásai, és rákérdez lányom  nevére is, majd "megnézi" mondja... én meg hogy örülünk, hogy személyesen láthatjuk itt Makón ... (bár igaz ami igaz, a többi makói nevében nem beszélhetek, de azért remélem... ez a Bajnai nagyon tiszta embernek néz ki - "életben" , személyesen is, jó a tekintete, jó a kézfogása, és igazi emberi arca van!) Aztán tényleg bemegyek a Korona étterembe, miután végre lerakom a biciklit, az ablakból látom, hamarosan el is vonulnak, de az újságképeken később azt is, hogy a miniszterelnök kipróbálta a Ford modellt, beleült... és míg a konferencia még tart, ő már Szegedre távozott az ott  épülő új létesítményhez; a 3. Tisza hídhoz

 

 



 

s azt is az újságból tudom, hogy Makót és Szegedet dicsérte... (én meg hadd dicsérjem(/dicsértem egy kicsit itt őt)

ja, és a közmondás is egy kicsit továbbcsavart formát öltött... 

persze "aranyam" nem lett! - illetve szép és jó fürdőnk valószínű lesz!(de lehet, hogy oda se reggeli órákban fogok járni..., bár azt mondják mégis  csak az lenne az igazi... ("arany")

 



aliz2. :: 2010. márc. 12. 22:07 :: 8 komment 
Kategóriák: naplószerűség :: Címkék: esemenyfürdőkapcsolatokKoronalanyomMAKÓ

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr9117779458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása