erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

ODAADJAM-E ANYUKÁMNAK? 2010

2021. november 11. - gond/ol/a

Az ImPulzus szokásos könyvmegbeszélésén ez a motívum ragadott meg leginkább: Odaadnám-e anyukámnak ezt a könyvet. ( Tompa Andrea: A hóhér háza) A 2 férfikritikusnál merült fel ez a kérdés, kétféle (egy nem és egy igen) megválaszolásban.(mondjuk a cím engem se vonz, ráadásul Petőfit idézi!)

két női kritikust (lányomat is beleértve) érdekes módon ez hidegen hagyta. Úgy látszik a fiúk, jobban magukon viselik anyjuk olvasmányainak irányítását? Bár lányom szokott (szokna) olykor rámtukmálni különböző könyveket, de nekem újabban minden deka számít, ha cipelni kéne…

 

A másik, ami személyes okokból felkeltette az érdeklődésem, hogy mi minden , milyen (műfaji)sokszínűség férhet bele egy könyvbe, ami egyszerre lehet nevelődési-, fejlődési-, család- történelmi-, kulcs-, város- színház- korrajz- regény(?) , vagy csak fragmentált sorozata novelláknak, novellafűzér, történethalmaz? (ahogy az alcím is (Történetek az aranykorból)

 


Talán mégis meg kéne már írnom az én (család) története(i)met is Hátha a tartalom megteremtené a maga formáját úgyis...

 


aliz2. :: 2010. nov. 9. 23:28 :: 12 komment

Kategóriák:hétköznapirodalom :: Címkék: irodalomlanyom

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr3516753064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása