erről-arról-amarról még

erről-arról-amarról még

HANUKA, KARÁCSONY FELÉ 2009

2021. december 17. - gond/ol/a

 

 belementünk az igazi télbe s  az ünnepiségbe is...

pont Chanuka első napjára esett le az első hó (ahogy feltételesen "megjósoltam" - ha már fényünnep, ahhoz így dukál, ha már menora híján gyertyákat nem is gyújtok (naponta 1-gyel többet, 8 napon át...)

a hideg viszont túl erősnek tűnik, talán mert átmenet nélküli és tartósnak ígérkező

bár a hó egyelőre eltünedezett

lányom kicserélte a rövid bundáját a hosszúra

 

 

 

korán mentünk Szegedre, ő megint az egyetemre, én ide-oda, aztán egy korai (Coop)ebéd után, mert még volt elegendő idő a pesti IC indulásáig, a villamosmegállóból - lányom javaslatára átmentünk a közeli  Dóm térre, ahol ilyenkor mindig kézműves vásár, karácsony előtti hangulat van (a nyári szabadtéri helyén): vásárosok, fenyőfák, Betlehem, a Dóm két tornya közt (este, kivilágítva érvényesülő "üstökös" - alias betlehemi csillag?)

 



 




 



 

 


 

tetszik a táska, de ottmaradt...

(én ugyan még visszamentem a pályaudvarról közelebb szemügyre venni, de nem tűnt praktikusnak - bár kérdés, hogy akkor igazi-e egy ajándék, ha "praktikus")

estefelé, már itthon, a postafiókomban megint egy kis "ünnepiség" várt, azaz nem is kicsi:  egy vastag borítékban valami dobozféleség -. a boríték oldalt ki is hasadt (vagy hasították?)

HANUKAI GYERTYÁK - volt ráirva, "Ünnepeljük a Fény Örömünnepét!" alatta egy (8+1ágú)menora (azaz hanukia) , már kezdtem örülni, hogy kaptam egy kis miniatűr menorát, de "csak" színes vékony gyertyákkal volt tele a doboz... muszáj lenne meggyújtani, s már 3. napban vagyunk a 8-ból..., s olvasom a dobozon:..."Ahogy minden este eggyel több gyertyát gyújtunk meg, ugyanígy kell törekednünk minden egyes nap arra, hogy még több fényt és melegséget vigyünk a világba a jó tettek által." 

...talán ez utóbbit gyertyák és menora nélkül is meg lehetne próbálni... (és nem is csak hanukakor)

ahogy Juhász Gyula is  irta  Karácsony felé (decemberre):

Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen, 
S ne csak így decemberben.


aliz2.
 :: 2009. dec. 14. 23:36 :: még nincsenek kommentek 
Kategóriák: ünnep :: Címkék: idojaraslanyomSZEGEDunnepekvasarlasvers

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkimondani.blog.hu/api/trackback/id/tr9916786420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása